WaterMuzeFestival is een initiatief van de stichting Zwartsluizer Botter ZS13 en Poppodium Zwartsluis.
Hieronder vind je alle acts die op het WaterMuzeFestival 2018 te bewonderen zijn!
MORADO MORADO is een vijfkoppige, psychedelische pop band. Geïnspireerd door de jaren 60/70 psychedelica en jaren 80 sci-fi, klinken hun nummers als een kleurrijk, buitenaards oerwoud. Met catchy refreintjes, meeslepende melodieën, zweverige vintage sounds en bombastische uitspattingen weet de band je mee te nemen op een reis door hun dansbare universum.
SUPERMOON  Het fenomeen Moonstruck Future Funk: Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. Dit alles verzorgd door vijf instrumen- talisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen. Elk bandlid heeft een groot aandeel in het componeren van de songs, wat altijd tot een uniek resultaat leidt. Bands als Crosby, Stills & Nash, Jon Cleary, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band waaruit dansbare funky posongs voort- vloeien. In 2017 tourde Supermoon door heel het land en bracht de band op circa 40 festivals een sprankeling en extase teweeg bij zowel publiek als bij elkaar. Als klap op de vuurpijl verzorgt de band in november 2017 het voorprogramma van de Average White Band in De Vorstin. Begin 2018 staat er een nieuwe single gepland. Supermoon gaat hard, en Supermoon is coming for you!
HALF A MILE Half a Mile is een samenstelling van zes gedreven muzikanten uit Zwolle. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren. De band heeft een indringende, eerlijke boodschap en deelt met passie de zoektocht naar zingeving en de Schepper in dit chaotische bestaan. De country/folk, Keltische en Oosterse invloeden in combinatie met de bands liefde voor akoestische muziek leveren een unieke en authentieke muziekstijl op.
DE AFSLUITER VAN HET FESTIVAL:  JACK AND THE WEATHERMAN Hailing from Haarlem, Berry ‘Jack’ Krikken and Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman are Jack and the Weatherman. Two friends in music on a mission to send their sun-soaked folky pop songs into the world. Inspirated by the music of Jason Mraz, The Lumineers and the vocal harmonies of Simon & Garfunkel. The songs of Jack and the Weatherman combine elements of pop, folk and reggae, with positive and profound lyrics. In their songs they celebrate the beautiful aspects of life, while acknowledging the fragility of its beauty. It’s music for both the heart and the head.
RAOUL MICHEL Raoul Michel begon ooit als gitarist, maar uiteindelijk nam de drang om eigen liedjes te schrijven de overhand en raakte hij verslaafd aan songwriting. Met voorbeelden als Damien Rice, John Mayer en Jimi Hendrix, heeft Raoul een repertoire opgebouwd, waarin hij zich uitleeft op de gitaar en zingt vanuit z’n hart. Op dit moment zit hij met z'n band in de studio voor de opnames van zijn debuut EP, waarvan de eerste single in het voorjaar uitkomt!
LOYAL MISFITS Wij zijn de Loyal Misfits! Een band die bestaat uit Loïs Vinke, Hanna Koffeman, Simone Wijnen, Ismay broekhuis en Mirte Holm. Wij zijn 5 meiden met een passie voor muziek die graag hun favoriete muzikanten coveren en ook eigen nummers schrijven. Pop/Rock muziek is onze favoriet, en dat is zeker te merken in de muziek die wij spelen!
JOHAN BORGER Johan Borger (1984) bracht in 2011 zijn goed ontvangen debuut album Sometimes uit waarvan de titeltrack werd verkozen als ‘Song van het Jaar’ door 3voor12 Utrecht. In novem- ber 2012 volgde de release van zijn tweede album met de titel Wild Geese Calling. Am- bachtelijke songs , gedrenkt in de americana met een vleugje pop. Momenteel schrijft hij aan zijn derde album. De Volkskrant: “Sometimes is een mooi album geworden. Met breekbare samenzang van broer en zus, omzichtig begeleid door een fluwelig getokkelde gitaar, een eenzame slide en wat slagwerk in de verte.” Oor: ”Niet vrolijk; vooral muisstil van genieten.”
PIP Pip Alblas is een 22-jarige singer-songwriter. Ze zong al voor ze kon praten en speelt daarbij nu ook gitaar. Het gitaar spelen ging al snel gepaard met liedjes schrijven. Ze schreef op haar 12e haar eerste liedje en is sindsdien niet meer gestopt. Ze schrijft nummers over het leven, liefde, en allerlei andere zaken. Haar muziek is geïnspireerd door artiesten als Ed Sheeran, Ilse DeLange, Jason Mraz en Meghan Trainor. In het najaar van 2014 deed Pip auditie bij The Voice of Holland. Met haar auditienummer 'Hurricane' belandde ze in Team Ilse. Nadat ze in de eerste liveshow het programma verliet, stortte ze zich op haar eigen muziek en bracht ze in mei 2015 haar eerste single 'Something on the Side' uit. In november 2015 kwam haar debuut EP 'Just the Intro' uit. Haar tweede EP 'Chapter One' kwam uit op 30 juni 2017 en ze is momenteel bezig met het maken van haar eerste album.
TIM DAWN Dure pakken en snelle auto’s lonkten toen Tim Dawn met verschillende prijzen afstudeerde in de rechtsgeleerdheid (Utrecht & Cambridge). In plaats daarvan brak hij zijn PhD af, leerde liedjes schrijven van Causes-frontman Rupert Blackman en keek nooit meer achterom. Tim Dawn zette zich in 2016 op de kaart met single “Lighthouse” (te horen op o.a. 3FM, Radio 2 en Radio 1 en goed voor een Top 5-notering in de Song van het Jaar-verkiezing van 3voor12 Utrecht) en speelde met zijn sterke popsongs en aanstekelijke performance een groeiende reputatie bij elkaar op podia als Melkweg, Bitterzoet, EKKO, Patronaat en De Vorstin, op festivals als Parkpop, Tweetakt en Popronde, en als support van o.a. Harry Styles en Jim van der Zee. ‘Tim Dawn lijkt een studie te hebben gedaan naar het recept voor nummers met hitpotentie (...) en de urgentie waarmee hij zingt voel je in je hart.' (8WEEKLY) ‘Sodemieter, wat snaarstrak zeg, niet te geloven!’ (Paul Rabbering)
SAM & JULIA Sam & Julia maken eigentijdse, verhalende Americana-muziek. Sinds 2015 spelen ze samen. Als duo maakten ze vele meters. Zo stonden ze in de finale van de Grote Prijs, gingen ze mee op clubtour met Tangarine en speelden ze op Lowlands. Inmiddels spelen Sam & Julia met een ervaren band. Ze werken aan hun debuut-EP (september 2018), die Tim Knol zal produceren.
SUBTERRANEAN STREET SOCIETY January 1st 2015 street musician Louis Puggaard Müller packed his guitar, said good- bye to his hometown Copenhagen and headed for a new life in Amsterdam. His musical up- bringing as a street musician has been a long education where every performance is a final exam, where the sensors of the people always push one to perform at the highest level. If you wanna grab their attention you have to deliver! Only after a few months of playing on the Amsterdam streets he scored an A+ and was invited by National Dutch TV program PAUW to come and sing live in their studio. Subter- ranean Street Society take the raw & unexpec- ted energy from the streets and bring it onto the stages all around the world. With steel resonator guitars, hollow body basses and rumbling Rock n' Roll drums they attack the audience with an uncompromising sound.
ED STRUIJLAART Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij 2 dingen zeker: 1. Ik wil ook zo'n baard en 2. ik wil ook zo'n gitaar. Op de baard moest nog even gewacht worden, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. In 2010 verbrand hij al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Hij brengt tot nu toe 2 albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, wordt genomineerd voor een 3FM Award, tourt in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij DWDD. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. ’Tricks Up My Sleeve’ en ‘Like December’ worden beiden NPO Radio 2 Topsong en ‘Made of Stars’ (een duet met Lisa Lois) wordt ‘Moet je Horen’ plaat op 100% NL. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. In 2017 werkt Ed aan zijn nieuwe, later dit jaar te verschijnen, EP.
EMIL LANDMAN Emil Landman’s onstuimige nieuwsgierigheid drukt altijd een unieke stempel op zijn albums. De liedjesschrijver vindt steeds opnieuw frisse invalshoeken om zijn verwondering tot uiting te brengen. Voordat hij zijn vorige plaat An Unexpected View opnam, reisde Landman bijvoorbeeld negen weken lang per trein de wereld rond. Het album werd hierdoor vanzelf een verwezenlijking van al die nieuwe perspectieven en ervaringen. Toch vormden de opnames van de onderweg geschreven liedje hoofdzakelijk naderhand in de studio.
GERSON MAIN Gerson Main speelde onder meer in de backingband van Akwasi, Dio en Typhoon.  Hij wordt bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in 2015. Hij schrijft vrij dans- bare, Nederlandstalige liedjes in dichterlijke vorm. Zelf omschrijft hij zijn muziek als dansbare poëzie, eigenzinnige levensliederen en caribische country.
LESLEY BAKER Sinds hij op de muziekschool voor het eerst een blokfluit in zijn handen gedrukt kreeg is Lesley Baker’s muzikale hart gaan kloppen. Na een turbulente tijd als gitarist en vocalist in ​Animal Antics scheidden hun wegen in 2016 en ruilt hij het band leven in voor een eenzaam bestaan als muzikant. De songwriter is hoor- baar geïnspireerd door absolute titanen uit het genre indie-folk. Hoewel er weinig ruimte is voor dynamiek schommelingen in zijn muziek weet de songwriter deze te creëren in de kleinste details van zijn spel. Behalve een paar live video’s heeft hij nog geen officiële plaat mogen uitbrengen hoewel daar dit jaar verandering in gaat komen. 
WILL KNOX Will Knox is een singer-songwriter uit London die sterke banden met Nederland heeft. Als schrijver heeft hij al samengewerkt met vele Hollandse topartiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan, waarmee hij ook een BUMA/STEMRA award won. Vorig jaar bracht hij het album ‘The River Ink’ uit in een uit- verkochte Paradiso, en kwam hij in de Neder- landse Album Top 40 te staan. Will speelde in het voorprogramma van BLØF in Paradiso, op Concert at Sea en in vele huiskamers! En nu staat hij ook in het voorprogramma van Racoon!
YOURI LENTJES Youri Lentjes komt over als een rustige, bescheiden jongen. Wel met prachtige rauwe stem. Hij speelde al op het Madness festival in Ameland en hij was de support act van Mark Lotterman. Momenteel is naast muziek zijn vriendin Dominique het belangrijkste in zijn leven. “Ik zat voorheen erg in de knoop met mezelf en zij en haar familie hebben me geholpen weer uit dit dal te komen. Ik weet nu wat de zin van het leven is, voor mij is dat Dominique.” Zijn auditienummer ‘Nowhere’ gaat over het moment dat het lijkt alsof je nergens heen gaat in je leven. Over tien jaar hoopt Youri zoveel mogelijk mensen te hebben bereikt met zijn muziek. “Ook om te bewijzen dat leven voor de muziek of kunst geen utopie is en veel belangrijker is dan dat er vaak gedacht wordt.” Nou, ons mag hij nog lang blijven verblijden met zijn te gekke sound.
ASSORTED TRAVELLERS “Zowel de songs als de verhalen tussendoor nemen je mee naar het oude Amerika en de bijzondere figuren die daar rondliepen.” - 3voor12 Assorted Travellers kwam voor het eerst bij elkaar in de zomer van 2014. Die- zelfde zomer vertrokken ze naar de ruige kust van west-Frankrijk waar ze hun eerste EP Wild Heart opnamen. Tijdens tientallen shows werkten ze aan een eigen sound en vonden inspiratie in traditionele country en folk stijlen. Hun tweede EP Rustler’s Moon verscheen in het voorjaar van 2017. Songs met een country- hart geïnspireerd door Woody Guthrie, The Seeger Sessions en de geschiedenis van het Amerikaanse Westen. Na het verschijnen van hun tweede EP deden ze mee met de Pop- ronde, en speelden ze shows in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Tijdens liveshows wisselen ze muziek af met verhalen uit de tijd waarin de songs zich afspelen verteld door bandleider Alexander del Prado. De band kan in diverse bezetting spelen, van duo tot zes muzikanten.
CAS Cas Ronckers is een singer-songwriter uit het Limburgse Roggel. In 2013 wist hij de titel 3FM Serious Talent te bemachtigen met zijn single 'All Roads'. Hij stond met zijn band 'CAS' ondertussen al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van o.a. Stevie Ann, DeWolff en Rowwen Hèze. In 2014 deed Cas Ronckers mee in het derde seizoen van 'De Beste Singer- Songwriter van Nederland' van Giel Beelen. Miss Montreal: Één bom met potentie' Michiel Veenstra: 'Je zit erbij en je gelooft niet dat dat uit zo'n jochie komt'. Eric Corton: 'Volgens mij heeft hij geen filter tussen z'n bek en z'n hart. En dat is knap als je zo jong bent'. Giel Beelen: 'Wat een gast is Cas Ronckers. Hij komt er wel.'
WaterMuzeFestival is een initiatief van de stichting  Zwartsluizer Botter ZS13 en Poppodium Zwartsluis.
Hieronder vind je alle acts die op het WaterMuzeFestival 2018 te bewonderen zijn!
DE AFSLUITER VAN HET FESTIVAL:  JACK AND THE WEATHERMAN Hailing from Haarlem, Berry ‘Jack’ Krikken and Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman are Jack and the Weatherman. Two friends in music on a mission to send their sun-soaked folky pop songs into the world. Inspirated by the music of Jason Mraz, The Lumineers and the vocal harmonies of Simon & Garfunkel. The songs of Jack and the Weatherman combine elements of pop, folk and reggae, with positive and profound lyrics. In their songs they celebrate the beautiful aspects of life, while acknowledging the fragility of its beauty. It’s music for both the heart and the head.
JOHAN BORGER Johan Borger (1984) bracht in 2011 zijn goed ontvangen debuut album Sometimes uit waarvan de titeltrack werd verkozen als ‘Song van het Jaar’ door 3voor12 Utrecht. In november 2012 volgde de release van zijn tweede album met de titel Wild Geese Calling. Ambachtelijke songs, gedrenkt in de americana met een vleugje pop. Momenteel schrijft hij aan zijn derde album. De Volkskrant: “Sometimes is een mooi album geworden. Met breekbare samen- zang van broer en zus, omzichtig begeleid door een fluwelig getokkelde gitaar, een eenzame slide en wat slagwerk in de verte.” Oor: ”Niet vrolijk; vooral muisstil van genieten.”
HALF A MILE Half a Mile is een samenstelling van zes gedreven muzikanten uit Zwolle. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren. De band heeft een indringende, eerlijke bood- schap en deelt met passie de zoektocht naar zingeving en de Schepper in dit chaotische bestaan. De country/folk, Keltische en Oosterse invloeden in combinatie met de bands liefde voor akoestische muziek leveren een unieke en authentieke muziekstijl op.
MORADO MORADO is een vijfkoppige, psychedelische pop band. Geïnspireerd door de jaren 60/70 psychedelica en jaren 80 sci-fi, klinken hun nummers als een kleurrijk, buitenaards oerwoud. Met catchy refreintjes, mee- slepende melodieën, zweverige vintage sounds en bombastische uitspattingen weet de band je mee te nemen op een reis door hun dansbare universum.
RAOUL MICHEL Raoul Michel begon ooit als gitarist, maar uiteindelijk nam de drang om eigen liedjes te schrijven de overhand en raakte hij verslaafd aan songwriting. Met voorbeelden als Damien Rice, John Mayer en Jimi Hendrix, heeft Raoul een repertoire opgebouwd, waarin hij zich uitleeft op de gitaar en zingt vanuit z’n hart. Op dit moment zit hij met z'n band in de studio voor de opnames van zijn debuut EP, waarvan de eerste single in het voorjaar uitkomt!
LOYAL MISFITS Wij zijn de Loyal Misfits! Een band die bestaat uit Loïs Vinke, Hanna Koffeman, Simone Wijnen, Ismay broekhuis en Mirte Holm. Wij zijn 5 meiden met een passie voor muziek die graag hun favoriete muzikanten coveren en ook eigen nummers schrijven. Pop/Rock muziek is onze favoriet, en dat is zeker te merken in de muziek die wij spelen!
SUBTERRANEAN STREET SOCIETY January 1st 2015 street musician Louis Puggaard Müller packed his guitar, said good-bye to his hometown Copenhagen and headed for a new life in Amsterdam. His musical upbringing as a street musician has been a long education where every per- formance is a final exam, where the sensors of the people always push one to perform at the highest level. If you wanna grab their attention you have to deliver! Only after a few months of playing on the Amsterdam streets he scored an A+ and was invited by National Dutch TV program PAUW to come and sing live in their studio. Subterranean Street Society take the raw & unexpected energy from the streets and bring it onto the stages all around the world. With steel resonator guitars, hollow body basses and rumbling Rock n' Roll drums they attack the audience with an uncompromising sound.
SUPERMOON Het fenomeen Moonstruck Future Funk: Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. Dit alles verzorgd door vijf instrumen-talisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen. Elk bandlid heeft een groot aandeel in het componeren van de songs, wat altijd tot een uniek resultaat leidt. Bands als Crosby, Stills & Nash, Jon Cleary, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band waaruit dansbare funky posongs voortvloeien. In 2017 tourde Supermoon door heel het land en bracht de band op circa 40 festivals een sprankeling en extase teweeg bij zowel publiek als bij elkaar. Als klap op de vuurpijl verzorgt de band in november 2017 het voorprogramma van de Average White Band in De Vorstin. Begin 2018 staat er een nieuwe single gepland. Supermoon gaat hard, en Supermoon is coming for you!
SAM & JULIA Sam & Julia maken eigentijdse, verhalende Americana-muziek. Sinds 2015 spelen ze samen. Als duo maakten ze vele meters. Zo stonden ze in de finale van de Grote Prijs, gingen ze mee op clubtour met Tangarine en speelden ze op Lowlands. Inmiddels spelen Sam & Julia met een ervaren band. Ze werken aan hun debuut-EP (september 2018), die Tim Knol zal produceren.
TIM DAWN Dure pakken en snelle auto’s lonkten toen Tim Dawn met verschillende prijzen af- studeerde in de rechtsgeleerdheid (Utrecht & Cambridge). In plaats daarvan brak hij zijn PhD af, leerde liedjes schrijven van Causes- frontman Rupert Blackman en keek nooit meer achterom. Tim Dawn zette zich in 2016 op de kaart met single “Lighthouse” (te horen op o.a. 3FM, Radio 2 en Radio 1 en goed voor een Top 5-notering in de Song van het Jaar-verkiezing van 3voor12 Utrecht) en speelde met zijn sterke popsongs en aan- stekelijke performance een groeiende reputatie bij elkaar op podia als Melkweg, Bitterzoet, EKKO, Patronaat en De Vorstin, op festivals als Parkpop, Tweetakt en Pop- ronde, en als support van o.a. Harry Styles en Jim van der Zee. ‘Tim Dawn lijkt een studie te hebben gedaan naar het recept voor nummers met hitpotentie (...) en de urgentie waarmee hij zingt voel je in je hart.' (8WEEKLY) ‘Sodemieter, wat snaarstrak zeg, niet te geloven!’ (Paul Rabbering)
PIP Pip Alblas is een 22-jarige singer-songwriter. Ze zong al voor ze kon praten en speelt daarbij nu ook gitaar. Het gitaar spelen ging al snel gepaard met liedjes schrijven. Ze schreef op haar 12e haar eerste liedje en is sindsdien niet meer gestopt. Ze schrijft nummers over het leven, liefde, en allerlei andere zaken. Haar muziek is geïnspireerd door artiesten als Ed Sheeran, Ilse DeLange, Jason Mraz en Meghan Trainor. In het najaar van 2014 deed Pip auditie bij The Voice of Holland. Met haar auditienummer 'Hurricane' belandde ze in Team Ilse. Nadat ze in de eerste liveshow het programma verliet, stortte ze zich op haar eigen muziek en bracht ze in mei 2015 haar eerste single 'Something on the Side' uit. In november 2015 kwam haar debuut EP 'Just the Intro' uit. Haar tweede EP 'Chapter One' kwam uit op 30 juni 2017 en ze is momenteel bezig met het maken van haar eerste album.
ED STRUIJLAART Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij 2 dingen zeker: 1. Ik wil ook zo'n baard en 2. ik wil ook zo'n gitaar. Op de baard moest nog even gewacht worden, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. In 2010 verbrand hij al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Hij brengt tot nu toe 2 albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, wordt genomineerd voor een 3FM Award, tourt in het voorprogramma van BLØF en is meer- dere malen te gast bij DWDD. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. ’Tricks Up My Sleeve’ en ‘Like December’ worden beiden NPO Radio 2 Topsong en ‘Made of Stars’ (een duet met Lisa Lois) wordt ‘Moet je Horen’ plaat op 100% NL. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. In 2017 werkt Ed aan zijn nieuwe, later dit jaar te verschijnen, EP.
EMIL LANDMAN Emil Landman’s onstuimige nieuws- gierigheid drukt altijd een unieke stempel op zijn albums. De liedjesschrijver vindt steeds opnieuw frisse invalshoeken om zijn verwondering tot uiting te brengen. Voordat hij zijn vorige plaat An Unexpected View opnam, reisde Landman bijvoorbeeld negen weken lang per trein de wereld rond. Het album werd hierdoor vanzelf een ver- wezenlijking van al die nieuwe perspec- tieven en ervaringen. Toch vormden de opnames van de onderweg geschreven liedje hoofdzakelijk naderhand in de studio.
GERSON MAIN Gerson Main speelde onder meer in de backingband van Akwasi, Dio en Typhoon.  Hij wordt bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer- Songwriter Van Nederland in 2015. Hij schrijft vrij dansbare, Nederlandstalige liedjes in dichterlijke vorm. Zelf omschrijft hij zijn muziek als dansbare poëzie, eigen- zinnige levensliederen en caribische country.
LESLEY BAKER Sinds hij op de muziekschool voor het eerst een blokfluit in zijn handen gedrukt kreeg is Lesley Baker’s muzikale hart gaan kloppen. Na een turbulente tijd als gitarist en vocalist in ​Animal Antics scheidden hun wegen in 2016 en ruilt hij het band leven in voor een eenzaam bestaan als muzikant. De song- writer is hoorbaar geïnspireerd door absolute titanen uit het genre indie-folk. Hoewel er weinig ruimte is voor dynamiek schommelingen in zijn muziek weet de songwriter deze te creëren in de kleinste details van zijn spel. Behalve een paar live video’s heeft hij nog geen officiële plaat mogen uitbrengen hoewel daar dit jaar verandering in gaat komen. 
YOURI LENTJES Youri Lentjes komt over als een rustige, bescheiden jongen. Wel met prachtige rauwe stem. Hij speelde al op het Madness festival in Ameland en hij was de support act van Mark Lotterman. Momenteel is naast muziek zijn vriendin Dominique het belangrijkste in zijn leven. “Ik zat voorheen erg in de knoop met mezelf en zij en haar familie hebben me geholpen weer uit dit dal te komen. Ik weet nu wat de zin van het leven is, voor mij is dat Dominique.” Zijn auditienummer ‘Nowhere’ gaat over het moment dat het lijkt alsof je nergens heen gaat in je leven. Over tien jaar hoopt Youri zoveel mogelijk mensen te hebben bereikt met zijn muziek. “Ook om te bewijzen dat leven voor de muziek of kunst geen utopie is en veel belangrijker is dan dat er vaak gedacht wordt.” Nou, ons mag hij nog lang blijven verblijden met zijn te gekke sound.
WILL KNOX Will Knox is een singer-songwriter uit London die sterke banden met Nederland heeft. Als schrijver heeft hij al samen- gewerkt met vele Hollandse topartiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan, waar- mee hij ook een BUMA/STEMRA award won. Vorig jaar bracht hij het album ‘The River Ink’ uit in een uitverkochte Paradiso, en kwam hij in de Nederlandse Album Top 40 te staan. Will speelde in het voorprogramma van BLØF in Paradiso, op Concert at Sea en in vele huiskamers! En nu staat hij ook in het voorprogramma van Racoon!
ASSORTED TRAVELLERS “Zowel de songs als de verhalen tussendoor nemen je mee naar het oude Amerika en de bijzondere figuren die daar rondliepen.” - 3voor12 Assorted Travellers kwam voor het eerst bij elkaar in de zomer van 2014. Die- zelfde zomer vertrokken ze naar de ruige kust van west-Frankrijk waar ze hun eerste EP Wild Heart opnamen. Tijdens tientallen shows werkten ze aan een eigen sound en vonden inspiratie in traditionele country en folk stijlen. Hun tweede EP Rustler’s Moon verscheen in het voorjaar van 2017. Songs met een country-hart geïnspireerd door Woody Guthrie, The Seeger Sessions en de geschiedenis van het Amerikaanse Westen. Na het verschijnen van hun tweede EP deden ze mee met de Popronde, en speel- den ze shows in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Tijdens liveshows wisselen ze muziek af met verhalen uit de tijd waarin de songs zich afspelen verteld door bandleider Alexander del Prado. De band kan in diverse bezetting spelen, van duo tot zes muzikanten.
CAS Cas Ronckers is een singer-songwriter uit het Limburgse Roggel. In 2013 wist hij de titel 3FM Serious Talent te bemachtigen met zijn single 'All Roads'. Hij stond met zijn band 'CAS' ondertussen al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van o.a. Stevie Ann, DeWolff en Rowwen Hèze. In 2014 deed Cas Ronckers mee in het derde seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' van Giel Beelen. Miss Montreal: Één bom met potentie' Michiel Veenstra: 'Je zit erbij en je gelooft niet dat dat uit zo'n jochie komt'. Eric Corton:  'Volgens mij heeft hij geen filter tussen z'n bek en z'n hart. En dat is knap als je zo jong bent'. Giel Beelen: 'Wat een gast is Cas Ronckers. Hij komt er wel.'